TIMEX IRONMAN® Run Trainer™ 2.0

Revoluce v běhání!

TIMEX a jeho partner společnost Triexpert uvádí na český trh nové hodinky IRONMAN® Run Trainer™ 2.0

29. května, PRAHA – Timex, přední výrobce outdoorových a sportovních funkčních hodinek, představuje revoluční model Timex® IRONMAN® Run Trainer™ 2.0, novinku z generace hodinek vybavených funkcí GPS umožňující měřit čas, tempo,
vzdálenost a srdeční frekvenci. Nová vylepšená verze hodinek je v porovnání se svým předchůdcem z běžecké produktové řady menší, kompaktnější a je vybavena displejem s vysokým rozlišením, možností reverzníh
o zobrazení dat a pokročilou funkcí umožňující intervalový trénink.

Od konce května je Timex® IRONMAN® Run Trainer™ 2.0 k dostání ve všech 3 pobočkách specializovaného běžeckého prodejce Triexpert v Praze a Brně. Triexpert je hlavním partnerem běžeckých a sportovních hodinek Timex v České republice.

Od běžecké komunity jsme se dozvěděli, že chtějí menší a pohodlnější, ale zároveň výkonnější GPS hodinky,“ říká Karel Šamořil, TIMEX obchodní manažer pro Českou republiku. „Jsme moc rádi, že můžeme představit tento inovativní produkt, na jehož vývoji strávil náš odborný technický tým několik měsíců, během nichž úzce spolupracoval s týmem Timex Multisport Team. Cílem bylo vyrobit nejmodernější hodinky na trhu, které budou splňovat všechny potřeby běžecké komunity. Obliba běhání mezi Čechy neustále roste a my doufáme, že jim naše nové hodinky pomohou při dosahování lepších výsledků a podpoří jejich sportovní nadšení,“ dodává Karel Šamořil.

Marcel Brož, běžecký poradce Triexpert, který hodinky Timex® IRONMAN® Run Trainer™ 2.0 otestoval na pražském maratonu, říká: „Triexpert je z  nových hodinek Timex navržených podle přání a potřeb běžců nadšený. Věříme, že se hodinky stanou nedílnou součástí běžeckých tréninků a pomohou běžcům k dosažení maximální efektivity jejich tréninků. Jako první v České republice jsme měli možnost tuto novinku otestovat a na vlastní kůži poznat její vysokou kvalitu a jedinečnou přidanou hodnotu, kterou ocení všichni, kdo to s běháním myslí vážně.“

Timex® IRONMAN® Run Trainer™ 2.0 je nejnovějším modelem značky Timex z řady sporttesterů, určených sportovcům a běžeckým nadšencům, kteří chtějí maximalizovat efektivitu svých tréninků. Hodinky disponují displejem s vysokým rozlišením a jsou menší, díky čemuž lépe padnou na zápěstí.

Mezi další inovace patří systém nastavování a ovládání hodinek pomocí menu srovnatelné se smartphony. Nové menu umožňuje sledovat několik funkcí najednou. Zobrazení aktuálních dat během tréninku je rozděleno do 3 obrazovek s možností výběru z 25 různých údajů jako např. rychlost, vzdálenost, kadence běhu, nadmořská výška atd. Hodinky jsou vybaveny funkcí hands-free s automatickým záznamem dat dle nastaveného časového intervalu anebo vzdálenosti. Velmi užitečnou funkcí jsou hydratační a nutriční alarmy s vibrační či zvukovou signalizací, které spolehlivě ohlídají doplňování tekutin a jídla.

Tréninkový pomocník je vybaven baterií Li-ion s osmihodinovou výdrží a je vodotěsný do 50 m.

Stejně jako jiné Timex® produkty je i Run Trainer™ 2.0 nastavitelný přes počítač a je mimo jiné kompatibilní s aplikacemi TrainingPeaks™ a MapMyFitness.com. Použitá GPS technologie SiRFstarIV zajišťuje spolehlivá a rychlá data, technologie bezdrátového přenosu ANT+ běžcům umožňuje přenos informací o srdeční frekvenci z hrudního pásu a připojení
kompatibilních senzorů jako např. foot-podu pro měření kadence běhu.

Timex® IRONMAN® Run Trainer™ 2.0 je na českém trhu k dostání od května 2013 za doporučenou cenu 6990 Kč.

Navštivte video kanál společnosti Timex

První zkušenost s novým typem hodinek IRONMAN Run Trainer 2.0: http://global.timex.com/collections/timex-ironman

Pro podrobnější navigaci v obsluze:

Pro inspirativní osobní příběh jednoho z členů Timex Multisport Teamu: http://global.timex.com/collections/timex-ironman?cid=130401-HP-NAT2-iamrunner

O sportovních hodinkách Timex:

Timex navazuje na bohaté dědictví ve vytváření inovativních, technologicky vyspělých a spolehlivých hodinek pro sportovce všech úrovní. První hodinky z licencované řady IRONMAN®  byly představeny již v roce 1986. Vedoucí postavení, inovativnost a stylovost hodinek Timex IRONMAN® v rámci mezinárodního sportovního odvětví jsou patrné z rozsáhlého portfolia špičkových tréninkových a fitness pomůcek. Hodinky Timex IRONMAN® nosí sportovci po celém světě a jsou také vystaveny v Národním muzeu americké historie. Fanoušci se mohou ke značce připojit na stránkách www.Facebook.com/TimexSports.

Přítomnost značky Timex ve sportovním světě dlouhá léta dokazovalo partnerství s klubem New York Road Runners při závodu ING New York City Marathon, sérii závodů Ironman Triathlon a sponzorství dalších světových maratonů. S širokou škálou wellness a tréninkových pomůcek v různých cenových relacích se společnosti Timex podařilo oslovit miliony uživatelů vyznávajících zdravý životní styl.

O Triexpert:

Triexpert je specializovaný prodejce, který se zaměřuje na běžecké a cross country vybavení a aktivity spojené se zdravým životním stylem. Společnost je organizátorem pravidelných běžeckých závodů i tréninků. Triexpert má svůj vlastní tým, který testuje všechny prodávané produkty. V současné době má Triexpert dvě pobočky v Praze a jednu v Brně. www.triexpert.cz

O IRONMAN:

Kultovní série závodů IRONMAN® je největší sportovní platformou na světě. Od založení značky IRONMAN® v roce 1978 sportovci na cílových páskách nejnáročnějších světových vytrvalostních závodů neustále pod oficiálním heslem ANYTHING IS POSSIBLE dokazují, že opravdu nic není nemožné. World Triathlon Corporation (d/b/a IRONMAN), majitel a organizátor série závodů IRONMAN® , který získal uznání nejen díky významným akcím, ale také prvotřídním sportovcům i kvalitním produktům, vyrostl z pořadatele jediného závodu v celosvětového giganta s více než 190 závody organizovanými jménem pěti různých značek: IRONMAN®, IRONMAN 70.3®, 5150 Triathlon Series, Iron Girl® a IronKids®. Pro více informací navštivte www.ironman.com.

O Timex Group:

Timex Group je designérem, výrobcem a prodejcem inovativních hodinek a šperků po celém světě. Společnost Timex byla založena v roce 1854 a je součástí Timex Group, soukromé společnosti s bohatým portfoliem značek a s více než 5 000 zaměstnanci. Timex je jedním z největších výrobců hodinek, který má pobočky a vlastní exkluzivní licence po celém světě.

#        #        #

Pro podrobnější informace prosím kontaktujte Best Communications:

Barbora Dlabáčková

Email: barbora.dlabackova@bestcg.com